3 Mai (302)

Iehova i-a mai zis: Bagă-ţi mâna în sân. El şi-a băgat mâna în sân, apoi a scos-o şi iată că mâna i se acoperise de lepră, şi se făcuse albă ca zăpada. 2 Moise 4:6.

         Întrucât Moise şi-a vârât mâna în sân, prin aceasta a ilustrat neglijenţă sau nepăsare întru aplicarea metodelor şi mijloacelor, cu care Iehova provede şi îmbracă pe clasa servului său. Iehova a ales rămăşiţa din pricina Numelui său şi a provăzut-o cu mijloace şi posibilităţi, ca să transmită lumei o mărturie. A fi nepăsător şi neglijent întru executarea acestui lucru, este păcat. Martorii lui Iehova sunt îndemnaţi, ca „fără zăbavă în zelul (Pentru cauza Împăratului), (ci) cu ardoare în spirit” să servim Domnului. Servul, care devine necredincios şi neactiv, păcătuieşte şi moare; dar zelul şi credincioşia în servici aduce răsplata promisă. - V. 15. 6. 33.


3 MAI

Hrana tare este a celor desăvârșiți, care prin deprindere au simțurile destoinice spre deosebirea binelui și a răului. — Evrei 5:14.

Acei ce au o credință sinceră, adevărată și puternică în Dumnezeu, sunt gata a primi cuvântul său așa cum le sună. La aceștia primul principiu al învățăturii este stabilit de mult, pe care unele din părțile de aur, argint și pietre scumpe deja s-au clădit și lucrul progresează în continuu. Aceștia, dacă sunt drepți și cu credință în Domnul, știu face deosebire între adevăr și neadevăr. Toți trebuie să știm ce credem și pentru ce credem aceasta sau aceea, și apoi pe față și statornic să vestim aceea ce noi credem, căci „dacă trâmbița va fi dat un sunet nehotărît, cine se va găti la luptă?” — Z. ’03-167.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu