2 Mai (101)

Dar mulţi din cei dintâi vor fi cei din urmă, şi mulţi din cei din urmă vor fi cei dintâi. - Matei 19: 30.

         Cei ce mai la urmă au intrat în serviciul viei, au fost aceia, cari au fost plătiţi mai întâi. Oare a arătat aceasta o părtinire sau o tratare specială a vreunui lucrător? Nicidecum. Niciunul dintre cei ce au servit, indiferent de durata cât au lucrat, sau că ce au făcut, nu a adus ceva folos real lui Iehova. Chiar dacă toţi au făcut tot ce au putut, totuş în mod sincer şi cuvenit au trebuit să recunoască: Suntem nişte servi netrebnici; am făcut numai ceeace ne-a fost datoria. Toţi, pe cari Iehova i-a lăsat să intre în serviciul său şi i-a trimis în vie, au primit cel mai mare privilegiu şi cel mai înalt favor, ce s-a putut conferi vreunui om depe pământ. Dacă mai întâi  aceia ar fi primit plata, cari au stat cel mai mult la servici, aceasta le-ar fi dat îndemnul să se cugete despre sine mai mult decât se cuvine. Împrejurarea că Domnul a plătit mai întâi pe cei din urmă, arată că Domnul nu face deosebire între servii Lui, ci că toţi trebuie să fie una, uniţi în adevăr pentru o conlucrare armonioasă într-o singură cauză mare. - V. Februarie 1934.


2 MAI

Și toți care voiesc să trăiască cu temere de Dumnezeu în Christos Isus, persecutați vor fi. — 2 Tim. 3:12.

Împotrivirea și încercările nu se pot înconjura și desigur vor continua până vom sfârși calea noastră în moarte. A se supune cu răbdare acestor persecuții, înseamnă a sacrifica interesele noastre naturale și bucuriile vieții prezente, și a purta greutăți ca adevărați soldați ai crucii pentru adevăr, oricum ar fi și ar veni acele greutăți sau persecuții, când e vorba de a împlini voia Domnului și de-a lucra la pregătirea intereselor împărăției.

A fi adevărat în serviciul Domnului, înseamnă: 1) a studia cu îngrijire și în continuu planul lui Dumnezeu; 2) a fi absorbit și pătruns de spiritul adevărului care duce la a 3) un zel entuziast pentru îndeplinirea acestui plan a lui Dumnezeu și la o activitate după măsura abilității noastre în acest serviciu, orice sacrificii ne-ar cere. — Z. ’03-164, 165.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu