12 Aprilie (250)

Trebuie ca să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni. - Faptele Ap. 5:29.

          Iehova a ales din lume un popor pentru Numele său, i-a numit martorii săi, şi le-a poruncit, ca să vestească un anumit mesaj. Mesajul acesta nu este al unui om, ci este al lui Dumnezeu. Nici un martor al lui Iehova nu se poate folosi pe drept de nişte cuvinte faţă de persoane singuratice; îndatorirea lui este, ca să vestească răzbunarea lui Dumnezeu împotriva tuturor părţilor organizaţiunei lui Satan; şi dacă lucrul acesta - în ascultare faţă de poruncile lui Dumnezeu - nu-l îndeplineşte cu credincioşie, nu-şi poate păstra neprihănirea. Cuvântul lui Dumnezeu, adevărul este acela, care taie, pe care trebuie rostit clar şi lămurit şi cu convingere, totuş fără asprime. În consecinţă, martorii lui Iehova nu pot merge la funcţionarii de la Poliţie să le ceară un permis ca să poată predica Evanghelia Împărăţiei. Martorii lui Iehova respectă legea şi dau ascultare tuturor legilor cari nu se contrazic cu legile lui Dumnezeu; dar dacă există o contrazicere, atunci credincioşii ascultă de Dumnezeu. - V. 1. 7. 33.


12 APRILIE

Paharul binecuvântării pe care-l binecuvântăm, nu este oare împărtășire cu sângele lui Christos? Pâinea pe care o frângem nu este oare împărtășire cu trului lui Christos? Pentru că o singură pâine suntem noi cei mulți. — 1 Corint. 10:16, 17.

Numai un pahar este, deși el se umple din boabele multor struguri. Numai o paine este, deși ea se face din multe grăunțe de grâu. Grăunțele nu-și pot păstra chipul și viața lor deosebită, dacă vreau să devină pâine pentru alții. Boabele de struguri nu pot rămâne și pe mai departe întregi dacă vreau să devină băutură de viață dătătoare. Așa reiese frumusețea cuvântării Apostolului, că poporul Domnului este părtaș în aceeași pâine și același pahar. Nu este altă cale pentru a câștiga natura nouă, decât primind chemarea Domnului de-a bea din paharul lui și de-a fi frânți împreună cu El ca membri ai unei pâini; de-a fi îngropați împreună cu El în moarte prin botez, și așa a ajunge cu El la mărirea învierii, onoarei, gloriei și nemuririi. — Z. '01-76.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu