11 Aprilie (331)

Aşa zice Iehova, care te-a făcut, şi te-a format din mitră, care te va ajuta: Nu te teme servul meu Iacobe, şi tu Ieşurune, pe ca te-am ales. Isaia 44:2.

          Iehova dă poporului său de legământ numele „Ieşurun”. Numele acesta numai de patru ori apare în Scriptură. Numele acesta a fost folosit prima dată în vorbirea, pe care Moise a ţinut-o în şesul Moabului, când s-a încheiat legământul. Atât timpul cât şi locul, unde s-a folosit cuvântul acesta, sunt însemnate. Numele înseamnă „un popor drept” şi trebuie să se refere la toţi aceia, cari sunt adunaţi în Templu la judecată şi se înfăţişează în dreptatea lui Christos Isus. Toţi aceştia au fost născuţi şi chemaţi ca copiii lui Dumnezeu; ei au răspuns chemării şi sunt aspiraţi la Împărăţie; astfel prin sângele vărsat al lui Christos Isus au fost făcuţi drepţi. „Ieşurun” se referă îndeosebi la aceia, cari în judecată au fost găsiţi aprobaţi, au fost duşi în Templu şi unşi. - V 1. 8. 33.


11 APRILIE

Să umblăm... nu în ospețe desfătătoare și beții. — Rom. 13:13.

Mulți sunt beți și amețiți pentru avere, alții pentru afaceri, alții pentru haine, alții pentru muzică, alții pentru alte lucruri. Dar noi care facem parte din poporul Domnului și care am aruncat o privire asupra drumului nou și a muncii celei mari a lui Dumnezeu, care trebuie făcută acum, inima noastră trebuie să fie atât de cufundată în lucrul lui Dumnezeu, încât lucrurile de mai sus să rămână departe de gândirea și calea noastră. Aceste lucruri numai altora, oamenilor din lume, le pot părea potrivite și bune, căci ei încă nu s-au trezit din somn și nu văd viitorul cum îl vedem noi. — Z. '03-123.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu