13 Aprilie (28)

Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi sângelui şi cărnii, tot aşa şi El însuși a fost deopotrivă părtaş la ele, pentrucă prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică diavolul. - Evrei 2: 14.

          Era de lipsă că Isus a fost o creatură omenească din sânge şi carne ca alţi oameni, şi ca om să îndeplinească condiţiunile chestiunei de discuţie, pentruca să-şi dovedească destoinicia de a fi întrebuinţat de către Iehova, pentru a nimici pe Diavol şi pe organizaţiunea lui întreagă. Învierea lui Isus a dovedit că El a fost credincios şi devotat lui Iehova, şi că în calitate de om şi-a păstrat neprihănirea. Astfel deci ca om a câştigat o biruinţă deplină şi desăvârşită şi a justificat Numele Tatălui său. Isus va fi nu numai mântuitorul omenirei, ci şi justificatorul Numelui lui Iehova, şi conducătorul şi stăpânitorul tuturor popoarelor. Aceasta este o justificare mai departe a Numelui lui Iehova. Iehova porunceşte, ca întreaga creaţiune să îngenuncheze înaintea Numelui lui Isus. V. Februarie 1934.


13 APRILIE

Dacă nu veți fi mâncat trupul Fiului omului și nu veți fi băut sângele lui, nu aveți viață în voi înșivă — Ioan 6:53.

Doamne, cu bucurie mâncăm meritul naturii tale desăvârșită și curată, sacrificată pentru îndreptarea noastră. Cu bucurie ne împărtășim din paharul suferințelor tale socotind un favor binecuvântat pătimirea cu tine, ca apoi la timpul cuvenit, împreună cu tine să și domnim, — a fi morți cu tine, ca apoi în viitorul etern să trăim cu tine și să ne împărtășim ca mireasa ta de iubirea și mărirea ta. Ah, cat de credincioși trebui să fim pentru a putea îndeplini nu numai simbolul ci și realitatea! Înălțate Doamne, auzim cuvântul Tău, cum zici: “Adevăr zic vouă, veți bea paharul meu și veți fi botezați cu botezul meu”. Doamne! din puterea noastră nu suntem în stare a ne jertfi astfel. Dar nouă ne este de ajuns harul tău și noi cu totul ai tăi suntem, acuma și în vecii vecilor! — Z. '99-51.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu