26 Aprilie (39)

Căci nu va veni înainte. . . . de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării, potrivnicul care se înalţă mai pe sus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau de ce este vrednic de închinare. - 2 Tesal. 2:3, 4.

          Este de aşteptat că după curăţirea Sanctuarului, unii vor afirma, că aparţin organizaţiunei lui Dumnezeu, cu toatecă ei combat clasa Sanctuarului. Isus a declarat despre Sanctuarul său şi despre curăţirea lui, că va trimite pe îngeri, şi cu ei va scoate pe cei nelegiuiţi şi pe cei ce sunt pricină de poticnire. „Şi-i vor arunca în cuptorul aprins; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.” (Matei 13:42) Din aceasta rezultă că după curăţirea Sanctuarului, cei ce vor rămânea afară, vor plânge, urla şi vor scrişni cu dinţii. Isus spune despre aceştia că au fost nişte servi leneşi şi netrebnici, şi le ia „talantul”. „Iar pe robul acela netrebnic, aruncaţi-l în întunerecul de afară: acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.”- V. 15. 9. 33.


26 APRILIE

Căci cine a intrat în repausul lui, acela s-a și repausat de lucrurile sale, după cum Dumnezeu de ale lui. — Evrei 4:10.

 În Ioc să ceară numai o zi din șapte, legea iubirii controlează și regulează tot timpul nostru. În fiecare zi a săptămânii trebuie să iubim pe Domnul Dumnezeul nostru din toată inima, din tot sufletul, gândul și puterea noastră; în fiecare zi a săptămânii trebuie să iubim pe aproapele nostru ca pe noi înșine; și în fiecare zi a săptămânii trebuie să ne repausăm — prin credință în lucrul desăvârșit al lui Christos, să ne repausăm în iubirea lui Dumnezeu, în pacea lui, care întrece orice știință omenească și stăpânește inimile noastre. — Z. ’02-205.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu