25 Aprilie (321)

Ucenicul nu este mai pe sus de învăţătorul său, nici robul mai pe sus de domnul său. Ajunge ucenicului să fie ca învăţătorul lui, şi robului să fie ca domnul lui. - Matei 10:24, 25.

          Domnul dă de înţeles clar că persecuţiunea va ţinea până la terminarea vestirei mărturiei. Oare martorii lui Iehova pot să aştepte altceva din partea reprezentaţilor lui Satan, decât ură răutate şi persecuţiuni? Isus a răspuns la întrebarea aceasta şi a zis: „Dacă pe stăpânul casei l-au numit Belzebub. cu cât mai mult vor numi aşa pe cei din casa lui? (Versurile 25, 26) Precum Isus a suferit contrarietate şi persecuţiune din partea agenţilor lui Satan; tot aşa trebuie şi ucenicii Lui credincioşi cum arată El, să sufere asemenea; deoarece „ajunge ucenicului să fie ca învăţătorul lui”. Isus a dovedit credincioşie între astfel de suferinţe, şi rămăşiţa trebuie să facă asemenea. - V. 15. 12. 33.


25 APRILIE

 Fără credință este cu neputință a plăcea lui Dumnezeu; pentru că cel care se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că este și că se face răsplătitor celor ce-l caută. — Evrei 11:6.

 „Fie ție după credința ta“, — aceasta este metoda Domnului în purtarea sa față de învățăceii săi, de la începutul carierei și experiențelor lor creștine și până la sfârșitul căii lor. Credință cere de la ei atunci când se pare că nu le are grija; credință, când toate semnele arată că cele spirituale și cele lumești ne stau bine; credință statornică și atunci când toate curentele, toate puterile se par că sunt contra noastră. Biruința care învinge lumea este credința care în toate împrejurările este în stare să se uite cu încredere deplină la bunătatea și credincioșia Domnului, cugetând că după promisiunile sale în sfârșit toate trebuie să lucreze spre binele nostru, deoarece noi suntem poporul său — Z. ’00-139.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu