28 Aprilie (23)

Dreptate şi judecată face Iehova, tuturor celor apăsaţi. - Psalm 103:6.

          În strâmtoare este o adevărată bucurie, dacă ştim că aşa putem lua parte la justificarea Numelui lui Iehova. Acesta este motivul, pentruce invită Isus pe credincioşii Lui: „Intră în bucuria Domnului tău.” Aceasta înseamnă bucuria de a participa la justificarea Numelui Tatălui său. Din acelaş motiv a scris apostolul: „Sunt plin de mângâere, îmi saltă inima de bucurie în toate necazurile noastre.” (2 Cor. 7:4) Pe câtă vreme martorii lui Iehova vor ieşii afară şi vor vesti cu îndrăzneală Numele lui Iehova, pe Împăratul Lui şi Împărăţia, vor avea parte de persecuţiuni şi suferinţe. Dar oamenii cu bun simţ trebuie să cunoască că singura lor nădejde stă în Numele marelui Justificator al lui Iehova, şi că ei trebuie să se dea pe faţă ca atari, cari stau pe partea Lui. La timpul său hotărât Iehova se va scula şi se va lupta şi aşa va justifica pe martorii lui, cari şi-au păstrat neprihănirea înaintea Lui. - V. Februarie 1934.


28 APRILIE

Și nu numai în nădejde ne lăudăm ci și în suferință; știind că suferința pricinuiește stăruință; iar stăruința încercare; și încercarea nădejde: iar nădejdea nu dă de rușine, pentrucă iubirea lui Dumnezeu este turnată în inimile noastre prin spirit sfânt, care ne fu dat nouă. — Rom. 5:3-5.

Noi avem trebuință de răbdare, și ea poate fi câștigată numai prin cercări. Noi avem trebuință de credință, și ea poate fi dezvoltată numai prin lipsuri. Noi avem trebuință de experiențe pentru lucrul nostru în viitor, care pot fi câștigate numai prin astfel de împrejurări, care ne permit a fi atinși cu slăbiciunile, greutățile și încercările acelor ce sunt în jurul nostru, cărora le vom fi servi și reprezentanți când vom ajunge în împărăție. Pentru noi, deci, lecțiunea experiențelor prezente este să rezistăm răul, — și nu cu rău ci cu bine. — Z. '03-348.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu