21 Aprilie (148)

Prin mărimea negoţului tău te-ai umplut de silnicie, şi ai păcătuit. - Ezechiel 28:16.

          Satan a văzut în viitorul depărtat cum vizorul bărbatului desăvârşit şi a femeii perfecte se va desvolta într'o mare a creaturilor omeneşti, şi s'a hotărât să se folosească de ea în profitul său personal; din pricina aceasta a făcut comerţ şi negoţ din neamul omenesc. Cum omenirea a crescut în număr, Satan a clocit peste această mare simbolică de oameni, şi a adus la iveală organizaţiunea sa nelegiuită, bestială, prin care a stăpânit de atunci lumea. În organizaţiunea sa a făcut să se distingă trei elemente, anume: comerţul, religia şi politica, şi prin organizaţiunea aceasta care nu este altceva decât o afacere comercială, a umplut pământul cu silnicie. Fărădelegea lui a fost iubirea de bani sau câştigul egoist, şi întreprinderea sa a practicat-o cu toate mijloacele comerciale. În loc să dea dovadă de iubire faţă de Iehova, a fost îndemnat la acţiune comercială de câştigul mârşav sau iubirea de bani. - V. Aprilie 1934.


21 APRILIE

Pentru că nu avem arhiereu care nu poate suferi împreună la slăbiciunile noastre; dar arhiereu ispitit fiind în toate potrivit asămănării noastre, afară de păcat. Deci să ne apropiem cu încredere, de tronul darului ca să luăm milă și să aflăm dar spre ajutor la timp cuvenit. — Evrei 4:15, 16.

 În momentul ispitei inima să se ridice in deplină siguranță către arhiereul milos, care a făcut ispășire pentru noi, recunoscând iubirea și puterea lui de a ne ajuta și bunăvoința să facă ca toate să lucreze spre bine celor ce-l iubesc. Dacă la timpul de lipsă cerem ajutorul său, ruga aceasta de „bună seamă va întoarce spre noi sfatul, ajutorul și puterea Domnului pentru dreptate, adevăr, curățenie și iubire și astfel noi vom învinge în tot ceasul, în toată ziua și la urmă vom ieși biruitori. — Z. ’98-23.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu