16 Aprilie (89)

Cei ce fac fărădelegea au şi început să cadă; sunt răsturnaţi, şi nu pot să se mai scoale. – Psalm 36: 12.

         Iehova face acum cunoscut celor credincioşi ce se va întâmpla încurând. „Vi le spun mai înainte ca să se întâmple”. (Isaia 42:9) Iehova arată rămăşiţei între altele şi aceea că ce va fi soarta celor nelegiuiţi. „Servul credincios” vede pe cei nelegiuiţi zdrobiţi comlect, şi neputincioşi şi fără putere, ca să se mai poată scula cândva. Aceasta va fi o justificare pe mai departe a Numelui lui Iehova. Bunătatea lui Iehova sălăşlueşte totdeauna peste aceia, care într-adevăr îl iubesc şi îl servesc. Împărăţia a sosit. Puterile de luptă sunt deja concentrate pentru deciderea definitivă a chestiunei mari de controversă, care de mult aşteaptă dezlegarea. Duşmanul se pare că acum este foarte tare şi groaznic. Rămăşiţei credincioase într-adevăr se pare un pericol ameninţător; totuşi plin de încredere în Iehova spune: „Numele lui Iehova este un turn tare, cel neprihănit fuge în el şi stă la adăpost.” Iehova să fie lăudat în etern! – V. 15. 3. 33.


16 APRILIE

Și vor fi aceștia. zice lehova Dumnezeul oștirilor, tesaurul meu în ziua pe care o pregătesc; și-i voi cruța, precum cruță bărbatul pe Fiul său, care-i servește. — Mai. 3:17.

        Daca Domnul ne-ar fi trimis sa-i căutam mireasă, noi pe mulți am fi adunat, pe care el nu i-ar fi primit, fiind nevrednici — deoarece noi nu suntem în stare a vedea în inimi. Acest cuget să ne facă foarte umiliți, nobili și blânzi față de alții, și plini de încredere față de Domnul și gata să așteptăm cu supunere -conducerea lui în ce privește munca noastră ca servi ai săi, precum Samuel a privit cu supunere spre Domnul la ungerea lui David, — Z. '03-223.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu